in

14 mai 2000- Incheierea Inscrierii la competitia ThinkQuest , Comunicat de Presa privind participarea Romaniei

SPRE PUBLICARE

Contact:

Romania: ing. Petre Mitru Coordonator, ThinkQuest ™ Romania
Organizatia: MultiNET srl
Telefon: +00-40-62-222201, 02,03,04
Adresa E-Mail petre@multinet.ro
US: Dr. Grant Beglarian International Coordinator, ThinkQuest ™
+914/ 765-1148
beglarian@advanced.org

MultiNET srl. , Romania , se asociaza cu Advanced Network & Services intr-un parteneriat destinat incurajarii si indrumarii participarii elevilor si studentilor din Romania la competitia ThinkQuest.

Baia Mare, Romania, 29 Octombrie,1999

Advanced Network & Services, corporatie non-profit americana ce promoveaza si faciliteaza utilizarea tehnologiei in procesul educational, anunta astazi numirea firmei MultiNET srl. ca Partener National pentru competitia ThinkQuest in Romania. MultiNET srl., localizata in Baia Mare, este una dintre firmele dedicata dezvoltarii procesului educational din Romania prin utilizarea tehnologiei in mod creativ.

MultiNET srl. va fi singura organizatie autorizata in Romania pentru coordonare nationala in competitia ThinkQuest.

ThinkQuest este o competitie de pionierat ce urmareste integrarea tehnologiei in procesul educational. Peste 20.000 de elevi, studenti si profesori au participat la competitia ThinkQuest incepand cu 1996, avand ca rezultat peste 1.000 situri Web educationale si interactive, create de elevi si studenti din 67 de tari. ThinkQuest este o initiativa de invatare bazata pe Internet , acoperind in prezent o arie mondiala.

Echipele ThinkQuest sunt formate din doi sau trei elevi sau studenti, cu varsta cuprinsa intre 12 si 19 ani, ce provin din medii diferite ca accesul la tehnologie, localizarea geografica, rasa si cultura. Castigatorii au primit peste un milion de dolari anual in numerar sau sub forma de burse, de la inceputul competitiei. Cele mai mari premii in 1999 sunt in valoare de 25.000 dolari pentru un elev/student, 5.000 dolari pentru un profesor si 2.000 dolari pentru scoala. Se ofera si alte premii diferite.

Elevii, studentii, profesorii si institutiile educationale din toata lumea sunt incurajate sa participe la competitia ThinkQuest. Formarea echipelor de elevi si studenti este primul pas al acestui proces. Toate informatiile si materialele necesare pot fi obtinute gratuit prin vizitarea sitului www.thinkquest.org . Organizatii din peste 30 de tari deservesc competitia in calitate de Parteneri Nationali ai Advanced Network, avand rol in incurajarea si ajutarea elevilor, studentilor si antrenorilor lor sa ia parte la acest program international.

"Suntem foarte multumiti de desemnarea noastra ca Partener National ThinkQuest pentru Romania", a declarat Petre Mitru , general manager MultiNET srl. "Sunt incantat de faptul ca Dr. Grant Beglarian a acceptat sa initieze si sa coordoneze in mod direct programul ThinkQuest in Romania".

Beneficiind de peste 1.000.000 accesari zilnice, inscrierile in competitia ThinkQuest vin din domenii extrem de variate, de la sofisticatele simulari de piata in timp real pana la aprofundarea in cele mai mici detalii C++, din culisele industriei cinematografice pana la explorarea provocatoare a misterelor spatiului. "ThinkQuest este destinat sa asigure elevilor si studentilor resursele, suportul si dezvoltarea experientei si a intelegerii, pentru a fi egali in viitorul digital", a declarat Allan H. Weis, presedintele si CEO al Advanced Networks & Services si fondator al competitiei ThinkQuest. "Scopul nostru este de a imbratisa puternicul interes al elevilor si studentilor din toata lumea si de a furniza profesorilor acestora structura pentru integrarea calculatoarelor in salile de clasa."

ThinkQuest a primit numeroase premii, printre care "1997 DigiGlobe Award for Education and Science from Deutsche Telekom AG" si premiul revistei germane Focus Magazine, "1997 Thomas Edison Award for Education in the New Millennium" si, in luna aprilie, a obtinut prestigiosul "Global Information Infrastructure Award for Education". Mai mult, ThinkQuest a primit un puternic suport din partea unor giganti in domeniul tehnologiei ca Microsoft, Adobe, Cisco si Netscape.

Programele ThinkQuest includ, de asemenea, si alte programe specifice ca si : ateliere pentru profesori si ThinkQuest Jr., care incurajeaza si asista elevii claselor IV-VI la crearea unui continut imaginativ pentru World Wide Web. Limitat deocamdata doar la teritoriul Statelor Unite, ThinkQuest Jr. a premiat cu peste 500.000 dolari elevi si profesori in cursul acestui an.

MultiNET srl = Multimedia & NETworking

Firma este unul din liderii promovarii produselor Multimedia (software si hardware) si a solutiilor de retea in Romania.

Infiintata in 1994 sub sloganul:
"To your appetite for communication!"
by "Multimedia&NETworking"

MultiNET srl a acoperit in 5 ani, domenii specifice ale activitatilor IT ca si:

Parteneriate cu organizatii non-guvernamentale:

Sau cu structuri administrative:

Ne-au ajutat sa devenim cunoscuti ca o firma orientata spre dezvoltarea de proiecte IT (http://www.mmnet.ro/Consortii/consortii.html)

Proiecte educationale (non-profit) ca si :

ne-au ajutat sa identificam , sa intelegem si sa ajutam la acoperirea nevoilor sistemului educational din Romania.

Advanced Network & Services, Inc. (www.advanced.org), creatoarea, operatoarea si fondatoarea principala a programului ThinkQuest, este dedicata dezvoltarii educatiei prin accelerarea utilizarii aplicatiilor de retele de calculatoare si tehnologii. Corporatie non-profit fondata in 1990, Advanced a construit cea mai mare si mai rapida parte a retelei Internet, nucleul retelei Internet, care a fost vandut firmei America Online in 1995. In plus fata de ThinkQuest and ThinkQuest Jr., programele Advanced Network & Services includ Internet2, care va creste spectaculos viteza si calitatea infrastructurii Internet; Internet Protocol Performance Metrics, care colecteaza informatii exacte asupra transmisiei pachetelor prin retea pentru a analiza performantele acesteia; si Tele-Immersion, concentrata pe evolutia tehnologiilor de realitate virtuala si sintetizarea tehnologiilor de retea si media pentru imbunatatirea mediului colaborativ prin Internet.

Pentru mai multe detalii despre ThinkQuest vizitati www.thinkquest.org

Pentru mai multe detalii despre MultiNET srl. vizitati www.multinet.ro

ThinkQuest™ este marca inregistrata a Advanced Network & Services, Inc.